Pian

Profesor Secția Pian: Naomi Anelis

{ Studii: Universitatea de Muzică București, secția Interpretare – Pian (2012-2016).

Colaborari cu: trupa Amadeus, Alina Eremia, Concertul din cadrul festivalului de film de la Cannes }

Modulul de pian se adresează școlarilor fie începatori, de nivel intermediar sau celor avansați.

“Folosit în curțile regale pentru a delecta și a aduce o stare de beatitudine, cu multe secole în urmă, pianul este considerat a fi regele instrumentelor.
Studiul pianului necesitată perseverență, răbdare și focalizare.
Este demonstrat faptul că muzica are o influență pozitiva asupra dezvoltării cognitive, stimulând in primul rand atenția si memoria.
Orele de pian vor stimula creativitatea elevului, răbdarea, perseverența, cât și încrederea în sine.
Vom folosi o metodă de predare interactivă prin corelari, demonstrații practice și comunicare, ceea ce va motiva curiozitatea de a cunoaște lumea muzicală, cât și aprofundarea studiului individual.”
Prof. Naomi Anelis

Cursurile de pian se desfășoară individual, iar fiecare ședință durează 50 de minute.

Canto

Profesor Sectia Canto: Simona Florescu-Dichiseanu

Încă din adolescență a studiat canto cu Florica Orăscu, cunoscuta profesoara care a șlefuit voci sonore din muzica ușoară românească, precum: Angela Similea, Aura Urziceanu, Dida Drăgan, Mihai Constantinescu, Mirabela Dauer, Marius Țeicu sau Cornel Constantiniu.

Este una dintre doamnele de referință ale muzicii ușoare românești. Simona Florescu-Dichiseanu a fost laureată în 1985 cu Trofeul prestigiosului Festival Mamaia – Secțiunea Interpretare, iar 3 ani la rând a câștigat Premiul I la legendarul Festival Național ”Cântarea României”.

Printre cele mai importante distincții obținute se numără și ”Premiul publicului” de la Festivalul Internațional al Șlagărelor de la Dresda (Germania), precum și cele peste 25 de premii naționale în Festivaluri de renume.

A susținut numeroase concerte pe cele mai importante scene ale României, dar și turnee în SUA, Germania, Rusia, Spania sau Italia. Simona Florescu-Dichiseanu este un nume permanent prezent în emisiunile de radio și televiziune. }

 

Profesorul se va ocupa de crearea unui repertoriu adecvat vârstei și nivelului de performanțǎ atins de către cursant. Abordarea repertoriului se va face în funcție de aptitudinile native, de noțiunile și aptitudinile dobândite, dar și de vârsta și nivelul de studiu la care se aflǎ ȋn acel moment cursantul.

Vom aborda diverse genuri muzicale vocale, vom cânta atât acapella, cât și cu microfon, pentru a ne adapta diverselor situații ȋn care am putea participa la un spectacol.

 

Cursurile de canto se desfășoara individual sau în grup de doi cursanti, iar fiecare ședinta durează 50 de minute.

Chitară acustică / electrică

Profesor Secția Chitară Acustică /Electrică: Dan Humă / Robert Enache 

{ Studii: Universitatea de Muzică București;

Colaborari: Trupa Urma, Mircea Vintilă }

 

Lecțiile de chitară sunt adresate tuturor nivelelor de studiu, fiind structurate pe modul de începator, intermediar sau avansat.

În cadrul lecțiilor de chitară pentru începători se învăța noțiunile de bază ce țin de notele muzicale și ritm, acorduri folosite uzual și tehnică instrumentală de bază. În celelalte module se va dezvolta repertoriul pe grade de dificultate, studiind aspecte precum expresivitate, frazare, ușurință în interpretare și improvizație.

“Chitara este un instrument muzical distractiv de care te poți bucura sau îi poți bucura pe ceilalți oriunde în călătoriile tale.

Prima lecție presupune testarea aptitudinilor tale muzicale și o primă întâlnire cu instrumentul. Vom vorbi despre diferitele tipuri de chitare și cum sunt folosite în muzică și despre părțile lor componente.

În studiul muzical perseverența este cheia și este important să găsim împreună un scop către care să tindem.

Chitara este un instrument muzical distractiv, dar complex, și nu vreau să te mint spunându-ți că va fi mereu ușor, dar pentru a o stăpâni va trebui să ai răbdare, să te bucuri de reușite pas cu pas, astfel vei putea găsi în ea companionul potrivit oricărui moment al vieții tale.”

Chitară bass

Profesor Secția Chitara Bass: Ionuț Șerban

{ Colaborări cu: Luiza Zan, Analia Selis, Guess Who, Grasu XXL&Co, Andreea Bănică, Sore, Feli, Connect-r, Gheorghe Zamfir }

“Chitara bass a aparut odată cu modernizarea muzicii și diversificarea genurilor muzicale. Este un instrument principal în majoritatea genurilor muzicale si are un rol foarte important in arhitectura oricărei piese/cantec.

Chitara bass este foarte importantă în orice reper armonic pentru că redă de obicei prima și cea mai joasă notă de la baza acordurilor. Este un instrument foarte comun cu chitara clasică, folosind câteva principii comune de abordare, dar scoate sunete de frecvență mai joasă, pentru că are corzile mai groase si mai lungi. Este considerat “motorul” unei formații/trupe/band.”

Prof. Ionuț Șerban

Vioară

Profesor Secția Vioară: Renata Eunis

{ Studii: Universitatea de Muzică București, secția Interpretare – Vioară }

“Prin sunetele jucăușe si timbrul cristalin, vioara stârnește interes atât la o vârstă fragedă, cât și mai înaintată.
Studiul la vioară stimulează creierul, dezvoltând memoria, atenția distributivă, creativitatea, imaginația.
Fiind cel mai apropiat instrument de vocea umană, prin complexitatea și sensibilitatea lui, vioara ne dă libertatea exprimării sentimentelor și emoțiilor.”
Prof. Renata Eunis

Tobe / Percuție

Profesor Secția Tobe/Percuție: Claudiu Rusu (Kani)
{ Trupa Subcarpați; Manfellow; Trupa No. 13 }

Profesor Secția Tobe/Percuție: Alex Neagu

{ Studii: Universitatea Națională de Arte “George Enescu” Iasi 2012 – Sectia Percuție.

Colaborări cu: trupa Fără Zahăr, Lucia }

 

“Primul lucru pe care aș vrea să-l știu de la tine este motivul pentru care ai ales acest instrument și încotro vrei să te îndrepți: vrei să faci performanță, vrei să cânți într-o formație, vrei să descoperi un hobby, vrei să te eliberezi de stress?

Acest aspect este foarte important pentru a putea alege o metodă de predare-învățare cât mai potrivită pentru tine.

Bineînțeles, vom face cunoștință cu setul de tobe. Vei afla cum se numesc toate piesele din set și cum funcționează fiecare. Vei învăța cum să ții bețele, cum să îți folosești picioarele și atenția distributivă pentru a face setul de tobe să pornească.

Cea mai mare satisfacție pe care o am ca profesor este atunci când reușesc să aduc elevul la nivelul de performanță pe care și l-a propus, dar puțin mai sus.

Un lucru este clar, să bați la tobe este distractiv.”

Prof. Alex Neagu

Artă teatrală și cinematografică

Profesor Secția Artă Teatrală și Cinematografică: Ioana Dichiseanu

A moștenit talentul actoricesc de la celebrul ei tată, Maestrul Ion Dichiseanu, și a deprins cunoștințele artei teatrale încă din anii copilăriei. Primul rol în teatru la…13 ani: sufleor la Teatrul Nottara într-un turneu în Germania cu piesa „Frumos e în Septembrie la Veneția”.

Ioana Dichiseanu este licențiată magna cum laude în Regie de film și televiziune (Universitatea MediaPro) la clasa cunoscutului profesorul Ioan Cărmăzan. În plus, este un excepțional pedagog, dovedindu-se extrem de dedicată educației copiilor. }

 

Propune cursanților inițierea în tainele teatrului și filmului sub îndrumarea unor profesioniști ai scenei și cinematografiei.

Cursul îi va familiariza pe elevi cu scena și platoul de filmare și le va dezvălui metodele de asimilare a rolului în teatru și film. Dicția, limbajul non-verbal, trucurile actoricești, mișcarea scenică sau tehnicile de transpunere teatrală și cinematografică a stărilor vor constitui lecții în sine.

Fiecare activitate teoretică va fi susținută de exerciții practice în cadrul atelierelor de improvizație. În cadrul cursului, elevii vor vizita teatre din București, dar și platouri de filmare pentru a descoperi inclusiv culisele acestei arte.

Ședința de pregătire presupune 90 minute de teatru și film.

Public Speech

Profesor Secția Public Speech: Adrian Artene

{ Cu o carieră de aproape 25 de ani în televiziune și presă scrisă/online națională, este masterand în comunicare al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” (București). Adrian Artene este dublu licențiat magna cum laude în Jurnalism (Universitatea de Vest din Timișoara) și Drept (Universitatea București).

Redactor-șef al trei cotidiane naționale de succes, cu multiple premii obținute în domeniul mass-media, a fost discipol (specializarea Retorică) al Excelenței Sale Ambasadorul Theodor Paleologu și a absolvit cursuri de comunicare atestate la Londra, Sofia și Madrid.

Adrian Artene este și autor al unor volume de poezii, co-autor de carte-documentară și recunoscut textier. }

 

“Vorbitul în public este o artă care dezvoltată încă din clasele primare sau gimnaziale poate să schimbe destine.
Exprimarea eficientă a emoțiilor se realizează atunci când ne înlăturăm autocenzura, când depășim teama de a lua cuvântul în public și când deprindem tehnicile de comunicare corectă.

Atelierul de ”public speech” se va compune dintr-un modul teoretic, care le va dezvălui cursanților elementele de formare a unui discurs puternic, și un modul practic, care va consolida noile cunoștințe dobândite.

Scopul cursului este ca participanții să învețe cum să gestioneze emoțiile și să vorbească eficient în public, astfel încât să fie autoritari, credibili și carismatici.”
Prof. Adrian Artene

Ședința de pregătire este de 90 de minute.